You are currently viewing Защо наемането на финансов консултант може да ви помогне да постигнете финансовите си цели
Финансов консултант, работещ на маса с документи.

Защо наемането на финансов консултант може да ви помогне да постигнете финансовите си цели

Времето, в което живеем, тече на бързи обороти и се налага все по-умело да се адаптираме към настоящите промени. Динамиката изисква информираност, за да се избере възможно най-удачното решение по въпросите, които ви засягат. Това кара много от вас да се чувстват претоварени в тази постоянно променяща се информационна среда. И докато всеки един аспект от живота постепенно претърпява своята трансформация, финансовите въпроси са може би най-трудни за разбиране и усвояване. Тук на помощ идва финансовият консултант.

Финансовите ни потребности са част от тази динамика, което изисква да бъдем запознати, постоянни и адаптивни към настоящите предложения и промени в банковите и финансовите институции.Ето защо, за да бъдем спокойни относно постигането на финансовите си цели, е нужно да подходим отговорно и да потърсим личен финансов консултант, който да ни следва с разбиране и отговорност по пътя.

Какво представлява финансовият консултант

Погледнато в най-общ план, финансовият консултант е експерт, който предоставя необходимата информация, свързана с цялостния процес на кредитирането. Това обхваща изцяло визията за това коя банка предлага най-изгодните за вас условия по вашите финансови нужди, кандидатстването за кредит, набавянето и подготовката на необходимите документи, усвояването на сумата и сбъдването на заложеното от вас като крайна цел. Той създава трайни и коректни връзки с вас и ви съдейства през цялото време. Необходимо е финансовият консултант да притежава задълбочени финансови познания, което е и гаранция за постигане на най-добрите резултати. Той има за цел да улесни процесите и на разбираем за вас език да ви разясни всички финансови параметри, от които се нуждаете.

Какви са задълженията на кредитния консултант към вас

Едно от основните задължения на личния финансов консултант е да изготви и предостави най-добрата оферта за вас, като това ще ви донесе и най-изгодните условия. Нужно е той да дава своята експертна оценка, без да налага своето лично мнение. Той ви дава насоки и мнение и ви консултира през цялото време. Личният финансов консултант трябва да спазва и предоставената му от вас конфиденциална информация.

Ето и конкретни случаи, в които бихте могли да прибегнете към услугите на кредитен консултант:

 • в случаи, когато имате нужда от напътствия при затруднено финансово положение;
 • искате да набавите необходимата ви информация относно различни кредитни продукти;
 • имате нужда от компетентен финансов съвет;
 • имате нужда от разяснение относно вноски, лихвени проценти и други параметри на кредита;
 • изграждате трайна връзка и доверие към финансовият консултант, с който може да комуникирате и след усвояване на кредита

Кой е подходящият личен финансов консултант

Съществуват някои основни изисквания, на които трябва да отговаря един личен финансов консултант, за да може да му се доверите безрезервно. Отговаряйки на тях, вие ще може да разчитате, че получавате най-добрите насоки, съвети и предложения, подходящи за вашите персонални нужди и възможности. На кратко бихме могли да ги дефинираме по следния начин:

 • За да започнете съвместни преговори, идеите на личния финансов консултант трябва максимално да се доближават до вашите идеи и начина ви на мислене;
 • Изберете финансов консултант, който ще се грижи и ще защитава вашите интереси, каквато е всъщност и неговата основна задача;
 • Доверете се на финансов консултант, който има голям опит в кредитирането. Така ще бъдете сигурни, че той може да премери и прецени всички рискове и те ще бъдат избегнати. Така вие ще се възползвате от една качествена услуга;
 • Изберете финансов консултант, който ви изслушва, задава адекватни въпроси и лесно успявате да стигнете до единодушие

Защо си заслужава да се допитате до кредитен консултант

Ако все още се питате дали не бихте могли да се справите сами с финансовите параметри на това, от което имате нужда и дали изобщо се нуждаете от съвет, то в следващите редове ще ви дадем отговор на тези въпроси. Имайте предвид обаче, че дори и по-запознатите и финансово грамотни хора, не могат винаги да откликнат на новостите в постоянно променящите се финансови пазари за различните услуги. Затови едно компетентно мение от финансов консултант не би навредила на никого, дори напротив-със сигурност ще научите много неща, които са ви обягнали от полизрението. Ето и основните моменти от съвместната работа с финансов консултант и допълните ползи, които ще ви донесе тя без съмнение:

 1. Най-бързият начин да получите оферти

Ако човек без опит се заеме със задачата сам да си набави оферти от различните банки по искания кредит, това означава, че ще трябва лично да ги обиколи. Ще трябва да уговори среща с конкретен банков служител, да чака дълго време за предложение от банката, да изчака финално становище и така от всяка една институция. Целият този процес може да бъде организиран от финансов консултант в рамките на два-три дни, като същевременно с това предложението ще носи персоналните за вашите нужди оферти.

2.Най-актуалната информация за банковите условия

С помощта на личен финансов консултант вие много бързо и лесно ще имате най-адекватната и актуална информация за предлаганото от банките и финансовите институции. Това би било полезно за всеки един вид кредит, но с особена сила важи за ипотечните и жилищните кредити. Още по време на първата ви среща с личния финансов консултант, идеята за това в коя банка е възможно вашия казус да бъде решен, става ясна за него.

3.Водене на преговори с банките

На практика няма по-лесен начин да получите оферти от няколко банки едновременно от това да използвате услугите на кредитен консултант. Всички ваши изисквания, които сте споделили на финансовия съветник, биват дефинирани точно и насочени към банките. Това става бързо и лесно с помощта на личния финансов консултант. Идеята за обслужването от кредитния консултант е да предаде нуждите ви на разбираем за банката език, за да получи и най-изгодното предложение за вас.

4.Помощ при изготвяне и набавяне на всички необходими за банката документи

Документите, които банките изискват по кандидатстване за кредит никак не са малко. А когато става дума за ипотечен или жилищен кредит, те наистина наброяват голям обем, всеки от които трябва да бъде получен от различна институция. Таксите, които ще трябва да предвидите също не са за подценяване. Когато имате на разположение кредитен консултант, процесите по набавяне на документи, както и подготовката за таксите, които ще трябва да платите по изваждането им от институциите, ще бъде много по-лесен и бърз, а и ще сте уведомени и подготвени до най-малките детайли.

5.Напълно безплатна услуга от личния финансов консултант

Може би ви се струва нереално, че за вас тази помощ и съдействие от независим финансовия консултант, ще бъде напълно безплатна. Как е възможно това? Кредитните консултанти работят във ваша полза и защитават интересите ви пред банките, като вие не им дължите нищо за това. Комисионните на всеки личен финансов консултант са ангажимент на банките, а не на клиента. Това е така, защото кредитният консултант върши до голяма степен тяхната работа. Той организира всичко до самото финализиране на сделката и банките трябва да му заплатят за това. Вие не плащате нищо на личния си финансов консултант. А какво по-хубаво от това-получавате най-изгодните условия за вас и то без да дължите комисионна за това на човека, който ще измине пътя с вас до самият край.

Защо да се доверите на финансов специалист

Когато водите разговори със служител на банката по зададени от вас параметри, често пъти се случва да чувате думи, с които не сте съвсем наясно. Както във всяка сфера, така и там използваната терминология е специфична. Доста често се налага да подписвате документи, с които не сте съвсем наясно и това води до излишни притеснения и главоболия за вас. Използвайки услугите на личен финансов консултант, вие ще разполагате с цялата информация и знание и то без усилия от ваша страна. И най-важното-вие не заплащате за тази услуга абсолютно нищо

Митове и заблуди за финансовите съветници

Човек е устроен така, че у него често се пораждат чувства на съмнение и колебание, особено, когато не е запознат с материята. Абсолютно нормален и реален е въпросът, който вълнува много хора, а именно каква е уловката и изобщо има ли такава при използването на услуга от личен финансов консултант. За да бъдем максимално обективни, искаме да ви дадем информация по повод въпросите, които може би вълнуват голяма част от хората.

Човек е устроен така, че у него често се пораждат чувства на съмнение и колебание, особено, когато не е запознат с материята. Абсолютно нормален и реален е въпросът, който вълнува много хора, а именно каква е уловката и изобщо има ли такава при използването на услуга от личен финансов консултант. За да бъдем максимално обективни, искаме да ви дадем информация по повод въпросите, които може би вълнуват голяма част от хората.

 • Изисквайте оферти от всички банки, които сте си набелязали, за да разсеете съмнението си, че консултанта ще ви даде оферти само на банките, които той реши;
 • Бихте могли да се възползвате от услугите на повече от един финансов съветник. Вие имате възможност да се допитате не само до един кредитен консултант, като това във всички ситуации не е препоръчително за вас по ред причини. Имайте предвид, че за един клиент оферта може да получи само един консултант в дадена банка. Избирайки консултация с няколко финансови консултанта бихте могли да блокирате много от възможностите си още в самото начало;
 • Внимавайте, ако кредитният консултант определи плащане към него още по време на първа среща. Ако това се случи-не се доверявайте! Този консултант вероятно има други цели, а не да работи единствено и само за вашето благо. Имайте предвид, че услугата, предоставена от реалните лични финансови съветници не струва за вас абсолютно нищо-тя е напълно безплатна. Ангажиментите за неговата комисионна по сключената сделка са единствено и само задължение на банката, която е предоставил искания кредит.

Какво може да направи за вас кредитният консултант

Задачата на личния финансов консултант е да работи в тесни взаимоотношения с вас за постигане на най-добрите резултати. Това ще ви спести много усилия, обикаляне по банки, време и главоболия. Той ще бъде до вас по време на процеса на кандидатстване, като ще се погрижи за:

 • съдействие при избор на банка и кредит, отговарящи на вашите нужди;
 • спестяване на време, като ще ви предостави най-добрите оферти;
 • съдействие по всички процедури по кандидатстване и усвояване на кредита;
 • съдействие за получаване на индивидуална оферта, която е специално подготвена за вашите нужди;
 • предоставяне на списък с необходимите документи и съдействие при набавянето и попълването им;
 • съдействие при нужда от оценител за изготвяне на пазарната оценка при услуги, свързани с жилищен и ипотечен кредит;
 • контрол по процедурата по разглеждане и одобрение на кредита в избраната банка

Кога да се обърнете за консултация към кредитен съветник

След като маркирате нуждите си от кредитен продукт и преди да пристъпите към самостоятелно търсене на подходяща институция, е добре да се консултирате със специалист в тази сфера, какъвто е и кредитният консултант. Той винаги ще рамкира достатъчно ясно потребността ви и ще се погрижи за намирането на точния финансов продукт при най-изгодните за Вас условия, а вие няма да плащате нищо за тази услуга.

На много от вас вероятно ще ви е трудно да стартирате процес по търсене на кредит и няма да знаете откъде да започнете. Това е и най-подходящото време, в което е добре да потърсите услугите на кредитен съветник. По този начин вие ще избегнете едно сериозно предизвикателство, тъй като пазара предлага много варианти и предложения. Личният финансов консултант ще може да ви ориентира в конкретната ситуация точно от какъв вид кредитен продукт се нуждаете. Така той ще ви насочи спрямо вашите нужди и възможности.

Финансовия съветник ще ви бъде необходим не само при тегленето на кредит, а и по време на неговото изплащане, особено в случаите, когато изпитвате финансови затруднения в даден момент. Той ще ви съдейства като с негова помощ ще може да изготвите релевантен план, с който да преминете през затруднението, в което се намирате.

Компетентното становище от финансов консултант е един от основните моменти по време на финансовите операции, които ви предстоят, без значение дали става дума за теглене на кредит в голям размер, жилищен, ипотечен, потребителски, фирмен, за автомобил, инвестиционен или др. Той ще ви даде необходимата информация и заедно ще изминете пътя, който предстои и това ще бъде напълно безплатно за вас.

От личен финансов консултант се нуждаят и хората, които имат лоша кредитна история. Намирането на изгоден кредит в тази ситуация може да се окаже истинско предизвикателство.

Избраният финансов съветник ще бъде до вас и при възникването на евентуални проблеми при предоговаряне на кредит, рефинансиране, предсрочно погасяване, частично предсрочно погасяване и др. Както вече отбелязахме, задачата му е да дава насоки, за да сте сигурни, че вземате най-правилното решение.

Колко струва услугата на личния финансов съветник

За да получите всички горепосочени услуги от кредитния консултант, за да се възползвате от най-добрите условия, свързани с вашите финанси, не е необходимо да заплащате нищо за това. Тя е напълно безплатна за вас. На него му плаща банката, която успешно е реализирала някои от своите продукти. Доверявайки се на кредитен консултант, няма да ви се налага да четете дребен шрифт или да търсите скрити такси и комисионни.

Защо да изберете кредитен консултант в лицето на Василена Иванова

В ролята си на кредитен консултант, аз Василена Иванова, съм специализирана в подбора и изготвянето на изгодни и оптимални условия по потребителски, жилищни, ипотечни и фирмени кредити, както и всякакви видове застраховки и то напълно безплатно. Опита ми в сферата на финансите е повече от 20 години. През този период се научих да разпознавам точните нужди на клиентите си и да им гарантирам възможно най-добрите условия за тях и то в пълна прозрачност.

Вашият коментар